Тортиля с лук

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Тортиля с лук1 / 2
20/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Обичанията от всички испански специалитет, но този път с изкусителен аромат на лук"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 1/4 ч.ч.
  • картофи - 6 бр. големи
  • лук - 2 глави
  • яйца - 6 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • чери домати - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган. Нарежете картофите на тънки резени. Сипете ги в тигана, заедно с нарязания лук и сол.

Сложете капак и задушете за 20 минути. Разбийте яйцата в дълбока купа. Махнете тортилята от тиган и с решетъчна лъжица сипете картофите при яйцата.

Овкусете със сол и черен пипер. Сипете малко зехтин в тиган и загрейте тоново.

Сипете цялата смес и гответе 2-3 минути. Покрийте тигана с чиния и обърнете омлета, върнете в тигана и запечете а още 5 минути. Сервирайте с чери домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: