За предястието довечера, за филийките сутринта, за олекотената вечеря в събота, пастетът от сирене е нещо като маслото в хладилника на всяка домакиня или поне на всеки, който с удоволствие пропуска майсторския клас по готвене няколко пъти седмично!
Ето какво ти е нужно:
200 гр. краве сирене,
200 гр. извара
кисело мляко – няколко лъжици
маслини, нарязани на ситно
праз лук, нарязан на ситно
магданоз,
грах от буркан, изцеден предварително
Объркваш всичко в едно, ако е твърде гъсто, добави още кисело мляко или пък извара, ако е твърде рядко.
Сервирай върху филийка с шайба домат и лист от айсберг или върху печени червени чушки.
С пастета можеш да намажеш и няколко сварени картофа, като ги разрежеш на две и ги сервираш с резенчета пушена сьомга.
More from View Sofia
Пастет от бял боб с ароматни подправки
Ароматен вегетариански пастет, домашно приготвен, е чудесна идея за лека вечеря, на която върви чаша студено бяло...
Спагети с броколи и риба тон
След голямото празнично преяждане е време за една здравословна, лесна и вкусна рецепта, подходяща за всеки делник
"Храни срещу рака" ViewSofia подари на най-гениалната рецепта
Тази книга е много важна за всички, които се интересуват повече или по-малко от проблемите на рака... Дай своите...